Algemene informatie verhuisbedrijvenEen Verhuisbedrijf is een bedrijf dat goederen professioneel kan verhuizen van locatie A naar locatie B. Verhuisbedrijven hebben verschillende vormen van verhuizen, de meest belangrijke zijn:

Nationaal verhuizen: verhuizen binnen het land. Goederen worden ingepakt en verzekerd bij erkende verhuizers.

Zelf Verhuizen: verhuizen met een grote mate van zelf werkzaamheid. Hiervoor kunnen busjes of aanhangwagens worden gebruikt. Ook worden bij zelfverhuizingen vaak 1 of 2 verhuizers ingehuurd zodat de zware spullen niet zelf hoeven worden getild.

Internationaal verhuizen: verhuizen van het ene naar het andere land. Veel (grote) verhuisbedrijven doen zowel internationale als nationale verhuizingen. Ook is het mogelijk om een internationaal verhuisbedrijf de internationale verhuizing volledig te laten verzorgen, waarbij onder andere ook naar banen wordt gekeken voor partners, scholen voor kinderen etc. Dit heet in het Engels een Relocation.

Project- en Bedrijfsverhuizingen: Bij dit soort verhuizingen zorgt het verhuisbedrijf met een PPV certificaat ervoor dat uw apparatuur en documenten direct op de juiste plek staan na de verhuizing. Voor kantoor en bedrijfsverhuizingen een speciaal keurmerk, te weten het PPV Certificaat.

Keurmerken Nationale verhuisbedrijven hebben verschillende keurmerken welke onder andere verzekering van goederen, montage van meubels en het inpakken van goederen garanderen. Binnen Nederland zijn dit de SAVAM (Dutch National Moving Association) NEVIM (Netherlands Association of International Movers)

Internationale verhuisbedrijven moeten tevens voldoen aan diverse ISO keurmerken, welke per land verschillen. Ook zijn er een aantal keurmerken voor internationale verhuizingen, te weten: FIDI (International Association of International Movers) FAIM (Fidi Accredited International Movers).


©2023 goedkoopsteverhuisbedrijven.nl